We zijn allemaal veel bewuster van onze gezondheid anno nu. Dat is een van de redenen dat fruit steeds vaker op het werk wordt aangeboden aan medewerkers. Het is zowel in het belang van de werkgever als in het belang van de medewerkers zelf, dus fruit op het werk is eigenlijk een pure win-win situatie! Maar wat zijn nu eigenlijk precies de voordelen van fruit op het werk? We gaan het je in deze blog vertellen!

Medewerkers zijn vrolijker

Fruit is lekker laagdrempelig, kleurrijk en vooral smakelijk! Deze combinatie van eigenschappen maakt medewerkers simpelweg vrolijker. Sommigen hebben om vier uur vaak alweer honger omdat de lunch alweer zo lang geleden is en zitten dan niet zo lekker meer in hun vel tijdens het laatste uurtje werken. Met een stukje fruit rond die tijd is dat probleem in één keer helemaal opgelost.

Fruit op het werk voorkomt ziekteverzuim

Fruit is supergezond. Het bevordert op allerlei verschillende manieren de gezondheid van medewerkers. Dit zorgt er dan weer voor dat die medewerkers minder vaak en minder lang ziek zullen uitvallen. Daarmee gaan zaken zoals productiviteit en geluk op het werk erop vooruit, terwijl het ziektezuim tegelijkertijd wordt aangepakt. Dat is toch geweldig?

Fiscaal aantrekkelijk

Deze had je vast niet verwacht, maar fruit valt onder de nihilwaardering en heeft dus geen invloed op de 1.2% vrije ruimte. Dit zorgt er voor dat het helemaal niet duur is om fruit op het werk in te regelen.

Veel voordeel

Zoals je zojuist hebt kunnen lezen zitten er ontzettend veel voordelen aan fruit op het werk! Er zijn eigenlijk bijna geen goede redenen om niet wekelijks zo’n heerlijk kistje vol kleurrijke lekkernijen te laten bezorgen. Ga daarom gauw op zoek naar degene aan wie je dit kunt vragen en zorg er voor dat er ook op jouw werk fruit klaarstaat!