Zoek je een Portofoon shop? Dan gaan we er voorzichtig vanuit dat je ook weet waarvoor je deze nodig hebt. Portofoons an sich zijn namelijk niet zo goedkoop. Daar staat tegenover dat de meeste portofoons, zeker die van merken zoals Motorola of Kenwood, erg goed werken. We vertellen graag wat meer over het gebruik van portofoons. Te beginnen met een aantal sectoren waarin deze veel worden gebruikt voor de communicatie.

Industrie

Veel industriegebieden zijn behoorlijk groot. Het kan dan lastig zijn om snel met elkaar te kunnen schakelen wanneer dat nodig is. Dan komt een portofoon natuurlijk goed van pas! Hiermee wordt de communicatie op afstand een fluitje van een cent.

Hulpdiensten

Ook bij hulpdiensten worden vaak portofoons gebruikt. Denk dan bijvoorbeeld aan de brandweer. Voor de leidinggevende brandweerman is het erg belangrijk dat hij zijn mensen snel kan bereiken om informatie op te vragen of ze aan te sturen. De portofoon maakt dit mogelijk.

Beveiliging

Bij beveiligingdiensten, zowel privé als vanuit de overheid, wordt vrijwel altijd gebruik gemaakt van portofoons. Het is voor hen ten eerste van groot belang dat de verbinding veilig is en dat zij daar dus gevoelige informatie over kunnen delen zonder dat iemand anders mee kan luisteren. Het maakt het werk van beveiligers namelijk een stuk makkelijker wanneer zij op afstand met elkaar kunnen communiceren. Bijvoorbeeld wanneer iemand in de meldkamer een andere beveiliger op basis van camerabeelden wil aansturen.

Een vergunning

Wanneer je een portofoon gaat kopen moet je er wel rekening mee houden dat portofoons een vergunning vereisen. Deze is op te vragen bij het Agentschap Telecom en wordt alleen uitgegeven als je kunt aantonen een portofoon daadwerkelijk nodig te hebben. Zo wordt de beveiligde verbinding gegarandeerd. Mocht je niet in aanmerking komen voor een vergunning, dan zou je ook nog kunnen overwegen om walkie talkies te gebruiken voor het doeleinde dat je in gedachten had. Succes!