Als je een nieuw project opzet voor je bedrijf wil je als werkgever wel volgens de wettelijke normen werken en dat je personeel veilig zijn werk kan doen op de werkvloer of andere locatie. Om ervoor te zorgen dat dit op de best mogelijke manier gebeurt kun je een V&G plan laten opstellen.

Schakel een professioneel bedrijf in

V&G staat voor Veiligheid en Gezondheid. Met een dergelijk plan kun je ervoor zorgen dat de mensen op de werkvloer veilig kunnen werken en staat hun gezondheid voorop. Als je het zelf moeilijk vindt een dergelijk plan te maken kun je dit door een professioneel bedrijf zoals G4S laten doen. Zij zorgen ervoor dat het plan volledig op maat gemaakt wordt zodat het bij uitstek geschikt is voor jouw onderneming of klus.

Experts die het plan uitvoeren

Naast het ontwikkelen van het plan kan G4S experts sturen die het in de praktijk kunnen brengen. Zo wordt de daadwerkelijke uitvoering van het V&G plan gewaarborgd. Zij hebben hiervoor goed opgeleide mensen in dienst die de nodige veiligheidsproducten kunnen meenemen om zo hun taak op de beste manier uit te kunnen voeren.

Inhoud van een V&G plan

Als er een V&G plan wordt opgesteld wordt hier onder andere het volgende in opgenomen: risicoanalyses, project- en bedrijfsinformatie en de mogelijke beheersmaatregelen. Op die manier wordt gekeken waar zich mogelijk risico’s kunnen voordoen tijdens het werk en wat er aan gedaan kan worden om deze zoveel mogelijk te beperken.

Maak een plan dat voor iedereen werkt

Het plan voldoet aan de wet- en regelgeving maar het is ook zaak dat iedereen zich erin kan vinden. Dit betekent dus dat het goed is voor de mensen die aan een bepaald project of op een bepaalde plek werkzaam zijn maar dat ook degene die het project leidt of financiert het ermee eens is dat de werkzaamheden op een bepaalde manier uitgevoerd worden.